Закарпатська прокуратура займеться захистом прав дітей

Закарпатською прокуратурою з нагляду за додержанням законів у транспортній сфері проведено перевірку додержання працівниками кримінальної міліції у справах дітей ЛВ на ст.ст. Ужгород, Мукачево, Чоп УМВС України на Львівській залізниці вимог Закону України «Про органи і служби у справах дітей та спеціальні установи для дітей».

У ході перевірки виявлено ряд порушень, зокрема, протягом 2012 року та січня – лютого 2013 року працівниками кримінальної міліції у справах дітей ЛВ на ст.ст. Ужгород, Мукачево, Чоп УМВС України на Львівській залізниці не проведено жодної перевірки щодо виявлення осіб, які втягують дітей в антигромадську діяльність; займаються виготовленням та розповсюдженням порнографічної продукції, видань, що пропагують насильство, жорстокість, сексуальну розпусту, дорослих осіб, які втягують дітей у проституцію, пияцтво, наркоманію. Майже не проводяться спільні перевірки з територіальними службами в справах дітей дотримання торгівельними закладами, що реалізують тютюн, алкоголь та розміщені на вокзалах, станціях, прилеглій до них території, з метою виявлення фактів реалізації тютюнових та алкогольних виробів неповнолітнім.

Також, Закарпатський прокурор з нагляду за додержанням законів у транспортній сфері Ігор Сєхін наполягає на необхідності належної взаємодії між працівниками кримінальної міліції у справах дітей на транспорті з територіальними службами в справах дітей для здійснення спільних заходів профілактики серед дітей на об’єктах залізниць з метою запобігання вчиненню ними адміністративних і кримінальних правопорушень, по виявленню неблагополучних сімей, батьків, які ухиляються від виконання передбачених законодавством обов’язків щодо виховання своїх дітей.

З метою усунення порушень вимог Закону України «Про органи і служби у справах дітей та спеціальні установи для дітей», Закарпатським прокурором з нагляду за додержанням законів у транспортній сфері внесено три подання начальникам ЛВ на ст.ст. Мукачево, Ужгород, Чоп УМВС України на Львівській залізниці, які на даний час знаходяться на розгляді.

Джерело: Прес-служба прокуратури Закарпатської області