Закарпатців попереджають про шахраїв

На території Закарпатської області триває операція «Візит». Дільничні Перечинського та Великоберезнянського районів також відвідують громадян: насамперед неблагополучні сім’ї та одиноких осіб похилого віку.

«В ході профілактичних бесід з населенням «шерифи», в першу чергу, розповідають літнім людям, прості правила, як вберегтися від шахрайства», – розповідає начальник сектору дільничних інспекторів міліції Віталій Левинець.

Основні з них це:

– Якщо виникає найменьша потреба, не вагаючись телефонуйте до районного відділу міліції або на номер “102” і вимагайте термінового втручання.
– Запам’ятайте зовнішність кривдника. Адже чим більше інформації міліція отримає від Вас, тим більша ймовірність того, що особу кривдника буде встановлено.
– Повертаючись додому у вечірній час, намагайтеся йти по освітлених та багатолюдних вулицях. Попросіть сусідів чи знайомих зустріти вас.
– Сумку носіть на ремінці через плече, притискаючи до тіла. Не показуйте нікому, що у вашому гаманцеві знаходиться значна сума грошей. Ніхто не повинен знати, яка сума грошей зберігається у вас вдома.
– Ніколи не реєструйте на своїй житловій площі малознайомих осіб, незважаючи на матеріальну привабливість таких пропозицій, навіть якщо їх роблять Ваші близькі знайомі, працівники житлово-експлуатаційних організацій чи соціальні працівники.
– Зберігайте документи в надійному, недоступному для сторонніх осіб місці, відповідально ставтесь до зберігання Вашого паспорта, не забудьте перевіряти його наявність навіть у тому випадку, якщо ним рідко користуєтесь, ніколи не віддавайте його в заставу.
– У разі тимчасового підселення сторонніх осіб у Ваше помешкання спробуйте докладно з’ясувати відомості про їх особи, виключіть можливість доступу до ваших документів.
Пам’ятайте: раптове зникнення Вашого паспорта чи документів на майно може бути показником підготовки до заволодіння Вашою власністю!
– Ніколи не розписуйтеся в документах, якщо повною мірою не розумієте їхнього змісту!

Джерело: Сектор зв’язків з громадськістю УМВС (За інформацією Перечинського РВ УМВС)