«Карпатська Січ» і БСК «Баранинці» міні-футболом допомагали хворій дівчинці

24 лютого в неділю в селі Баранинці відбувся благодійний турнір з міні-футболу. Організаторами виступили спортивно-патріотичний рух «Карпатська Січ» і БСК «Баранинці», а також голова Баранинської сільської ради Юрій Марусяк.

Як повідомили у прес-службі «Карпатської Січі», турнір був спрямований на допомогу Тетянці Рафай, яка народилася 16 січня 2012 року. У дівчинки виявили гострий лімфобластний лейкоз, ФАБ-варіант L1, pro-B-ALL-тип з компресією міелоїдного антигена CD65.

На турнір, що розпочався о 10.00 на стадіоні в Баранинцях, зібралось 16 футбольних команд, які прийшли провести весело та спортивно час, знаючи що при цьому кожен з них зробив добро, яке для батьків Тетянки і для самої дівчинки є ціною життя та щастя.

Турнір проходив «на виліт», тобто після кожної гри боротьбу продовжував переможець. Після жеребкування гра розпочалася, велике поле було поділено на два менші, щоб прискорити змагання, та щоб учасники не нудьгували чекаючи на свій матч.

Кожен матч був цікавим, захоплюючим, сповненим купою гольових моментів, ніхто не бажав покидати поле в статусі переможеного. Якщо в матчі був зафіксований нічийний рахунок, то переможець визначався з серії пенальті.

Найцікавішим матчем був півфінальний поєдинок між командами “Новий район” та “Колосок”, переможець визначався в серії пенальті, в якій доля була на боці баранинської команди “Колосок”. До фіналу вийшли дві команди-господарі, до “Колоска” приєдналася команда “П.П. Кішта”. В захоплюючому поєдинку перемогу вирвала команда “Колосок”.

В турнірі брали участь команди різних вікових категорій, були хлопці від 10 до 25 років та команди двох категорій “профі” та “амотори”, але на полі про це забувалося, бо перед тобою – суперник та 20 хвилин матчу.

Всіх учасників та глядачів турніру, яких було доволі багато, пригощали безкоштовно бограчем, який готували поблизу стадіона і зварили понад 80 літрів, та теплим чаєм.

Кожній футбольній команді голова Баранинської сільської ради Юрій Марусяк вручив подяки за активну громадську позицію, за щирість, людяність та великодушність, проявлені кожним учасником на благодійному турнірі.

Наприкінці приїхали батьки Тетянки, які висловили подяку всім учасникам, глядачам, а також організаторам. Вони розповіли про те, що Тетянка зараз лікується за кордоном, а саме – в Угорщині, проходить другий блок хіміотерапії. Лікарі кажуть, що для повного одужання дівчинка має пройти чотири такі блоки лікування. Живуть вони відразу там в лікарні, сплять в кріслах, бо на те, щоб винайняти житло, коштів взагалі нема.

Робити добро – не важко, кажуть організатори доброчинного турніру. А кожна гривня може врятувати дитині життя.

ОТРИМУВАЧ: ПАТ «Укрсоцбанк»

МФО 300023

ЄДРПОУ 00039019

Р/р 26256291007254

Додатково: мама – Рафай Діана

Телефон 050 157 14 50