Опозиція попередила населення про наближення фінансових потрясінь

Подорожчання газу може призвести до росту цін практично на усі товари та послуги.

Через те, що державні борги постійно ростуть, резерви країни скорочуються, а нових кредитів від МВФ немає, українцям наразі варто розраховувати лише на себе і готуватись до тотального подорожчання, заявила нардеп від фракції ВО “Батьківщина” Людмила Денисова.

Політик заявила, що економіка і фінанси країни зараз у значно гіршому стані, ніж це було рік-два тому, пише Gazeta.ua.

“Можна розповідати про різні економічні дива. Але їх не сталося ні у 2011, ні у 2012 роках, адже ми бачимо, що відбувається з золотовалютними резервами. Крім того, Міжнародний валютний фонд поїхав і залишив Україну ні з чим. Тобто країні слід розраховувати тільки на себе”, – сказала вона.

Денисова також зауважила, що у бюджеті вперше за багато років закладається підвищення соціальних стандартів лише у два рази, а не в п’ять, як раніше.

“Раніше більш гнучко підтримували 1 січня, 1 квітня. Зараз ціни не тільки виростуть у зв’язку з тим, що вже сказали про дерегуляцію. На підвищення тарифів на газ одразу відреагують інші ціни. Завтра людина піде на ринок і відчує це на власному гаманці”, – підсумувала нардеп.

Нагадаємо, нещодавно прем’єр Микола Азаров заявив, що наразі уряд розробляє рішення, що забезпечать скорочення дефіциту бюджету та дефіциту рахунку поточних операцій, збільшення валютних резервів, а також збереження і створення робочих місць.