Site icon zakarpatpost.net

Опозиція попередила населення про наближення фінансових потрясінь

Подорожчання газу може призвести до росту цін практично на усі товари та послуги.

Через те, що державні борги постійно ростуть, резерви країни скорочуються, а нових кредитів від МВФ немає, українцям наразі варто розраховувати лише на себе і готуватись до тотального подорожчання, заявила нардеп від фракції ВО “Батьківщина” Людмила Денисова.

Політик заявила, що економіка і фінанси країни зараз у значно гіршому стані, ніж це було рік-два тому, пише Gazeta.ua.

“Можна розповідати про різні економічні дива. Але їх не сталося ні у 2011, ні у 2012 роках, адже ми бачимо, що відбувається з золотовалютними резервами. Крім того, Міжнародний валютний фонд поїхав і залишив Україну ні з чим. Тобто країні слід розраховувати тільки на себе”, – сказала вона.

Денисова також зауважила, що у бюджеті вперше за багато років закладається підвищення соціальних стандартів лише у два рази, а не в п’ять, як раніше.

“Раніше більш гнучко підтримували 1 січня, 1 квітня. Зараз ціни не тільки виростуть у зв’язку з тим, що вже сказали про дерегуляцію. На підвищення тарифів на газ одразу відреагують інші ціни. Завтра людина піде на ринок і відчує це на власному гаманці”, – підсумувала нардеп.

Нагадаємо, нещодавно прем’єр Микола Азаров заявив, що наразі уряд розробляє рішення, що забезпечать скорочення дефіциту бюджету та дефіциту рахунку поточних операцій, збільшення валютних резервів, а також збереження і створення робочих місць.

Exit mobile version