Генплан Ужгорода: забудована фан-зона у Боздоському парку, знесені церкви, змілілий Уж

Новий генплан міста дивує і лякає. Саме зараз громадські активісти в Ужгородському прес-клубі обговорюють нову мапу міста.

Громадський активіст Валентин Волошин перш за усе зауважив на «якості» генплану, більшості цифр на запропонованому сайтом міської ради взірці для обговорення чітко не видно, також відсутні і назви вулиць, тому громадськості проаналізувати майбутню схему міста дуже важко.

Серед багатьох «родзинок» нового генплану зупинилися на декількох нюансах. По-перше, обіцяне зелене коло навколо міста стрімко зменшується, зелених насаджень за різних приводів стає усе менше.   Навіть нове кладовище для міста, виявляється, побудують на місті  дубового лісу, який зрубають і звичайно ж продадуть.

Довкола чорних озер поряд з вулицею Загорською згідно з генпланом теж усе буде забудовано, так само роздадуть для дачної забудови і поля за яблучними садами.  Тобто зеленою зоною планують назвати тільки береги Ужа, які просто не можна забудувати через ряд причин.

Щодо Боздоського парку, то минулоріч  під видом необхідності будівництва алеї, там зрубали три платани, а тепер неподалік алеї запланували і  будівництво.  Навколо зачищеної «фан – зони» у парку запланована суцільну забудову.
Є невідповідність щодо озера біля ЗОШ №15, так там заплановано зелена зона, а церкви за задумом знесуть – відповідно до генплану. «Звичайно, конфесії цього не дозволять, то їх, скоріш за усе, і зроблять винними у тому, що в Ужгороді бракує зелених зон» – розмірковують активісти.

Цікавим є й той факт, що в місті планують побудувати ще один пішохідний міст, а на Ужі спорудити острів. Який змілить річку.
На жаль, жодного представника влади, який би пояснив, чим насправді є новий генплан міста, на зустрічі не було, тому активісти разом з представниками ЗМІ вирішили написати усі запитання і передати цей список головному архітектору міста. Залишається чекати на письмові відповіді.
Джерело:  Мукачево.net