Закарпатська міліція затримала нічних злодіїв

До дільничного пункту міліції селища Великий Бичків Рахівського району звернувся місцевий приватний підприємець. Чоловік викупив територію колишнього автопарку, де тримає свій транспорт, зокрема кілька імпортних автобусів.

При цьому сама територія автопарку вночі не охороняється, що, зрозуміло, лише на руку злодіям…

Одного вечора, прийшовши у автопарк, підприємець помітив, що тут побували непрохані гості. Незнайомці зняли запчастини з автобусів й акуратно поскладали їх у прибудові. Було зрозуміло, що злодії повернуться найближчим часом, аби вивезти крадене. Тож сподіватися заявнику лишалося лише на допомогу міліції.

Удвох із самим підприємцем у нічну засідку на фірму пішов дільничний інспектор Рахівського райвідділу капітан міліції Микола Бондюк. Сховавшись в салоні одного з автобусів, вони стали чекати непроханих гостей…

Довго чекати не довелося. Через деякий час на місце події під’їхав автомобіль «Ford» з чеськими номерними знаками, у який зловмисники стали завантажувати крадене залізяччя. Прибувші на місце правоохоронці затримали власника іномарки та його спільника.

Як з′ясувалося, крадіжку запчастин з території приватного підприємства скоїли два жителі Великого Бичкова віком 29 та 40 років. Обидва вони сезонні заробітчани: їздять на заробітки за кордон. Що цікаво, потерпілого добре знають, кілька разів той возив їх у Чехію… На запитання, навіщо вирішили викрасти у знайомого автозапчастини, кажуть, що гроші дуже потрібні були…

Натомість на обох нічних крадіїв тепер очікує кримінальна відповідальність, за статтею 185 частиною 3 Кримінального кодексу України (крадіжка з проникненням).

Джерело: Володимир Павлюх, СЗГ УМВС України в Закарпатській області