Скільки і на яку суму ввезено на Закарпаття рослинної продукції у 2012 році та з яких країн найбільше їх було?

Торік Чопська митниця оформила 165 тонн рослинної та 480 тисяч тонн лісової продукцій на 835 млн.грн. Чопською митницею опрацьовано запити журналістів, які стосувалися надання інформації щодо оформлення квіткової продукції в режимі «імпорт» та лісової продукції в режимі «експорт».

Відтак, представників мас-медіа найбільше цікавило, скільки і на яку суму ввезено на Закарпаття рослинної продукції у 2012 році та з яких країн найбільше їх було? Також, скільки деревини вивезено торік з нашої області і куди?

Чопська митниця у 2012 році оформила 165,8 тонн вантажу «живі рослини» загальною митною вартістю на 7,1 млн.грн. До бюджету було перераховано митних платежів у сумі 2,6 млн.грн.

Найбільше до нашого краю завозилися декоративні рослини, листяні і хвойні дерева, кущі серед яких: ялиці, клен, барбарис, піхта, катальпа, пальма, кизильник, кипарисовник, ялівець, олеандр та ялина. Із квіткових рослин завозилися саджанці хризантеми з Німеччини, лаванда – з Нідерландів, хамедорея, азалія, кротон – з Бельгії, багаторічні щеплені троянди – з Нідерландів, зрізані квіти для декоративних цілей – з Південної Африки, Бразилії та Угорщини.

Що стосується лісової продукції, то загалом її вивезено за кордон 480 тисяч тонн на 828 млн.грн. Найбільше зафіксовано оформлення таких товарів:

– деревина паливна, деревна тріска а бо стружка – 170 тисяч тонн на 104,8 млн.грн. до Нідерландів, Італії, Угорщини, Данії;
– лісоматеріали оброблені (завтовшки 6 мм) – 165 тисяч тонн на 324,3 млн.грн. до Угорщини, Італії, Румунії, Чехії;
– лісоматеріали необроблені (кругляк) – 90 тисяч тонн на 57,2 млн.грн. до Австрії, Румунії, Словаччини, Угорщини;
– вугілля деревне – 31 тисяча тонн на 123,5 млн.грн. до Польщі, Бельгії, Німеччини, Швейцарії;
– тара з деревини, барабани для кабелів, піддони з деревини – близько 7 тисяч тонн на 14,1 млн.грн. до Австрії, Італії, Угорщини, Німеччини;
– інструменти з деревини – 4 тисячі тонн на 34,1 млн.грн. до Німеччини, Польщі, Австрії, Бельгії;
– вироби столярні та теслярські – 2,7 тисяч тонн на 32,7 млн.грн. до Чехії, Великобританії, Польщі, Румунії;
– посуд та прибори столові (кухонні дерев’яні) – 430 тонн на 5 млн.грн. до Польщі, Росії, Німеччини, Угорщини;
– інші вироби з дерева – 425 тонн на 8,2 млн.грн. до Росії, Австрії, Данії, Угорщини.

Вікторія Сенгетовська, прес-секретар Чопської митниці

https://zakarpatpost.net