В Ужгороді відбудеться концерт відомого угорського ансамблю Budapest Klezmer Band

Сьогодні в Ужгороді, в приміщенні Закарпатської обласної філармонії відбудеться концерт відомого угорського ансамблю Budapest Klezmer Band.

Захід організовано за підтримки Генерального консульства Угорської республіки в м. Ужгород.

Вхід на концерт, який розпочнеться о 19 годині, вільний.

 

Ансамбль «Budapest Klezmer Band» був заснований в 1990 р., в самому серці Європи – там, де народилася клезмерська музика. Виконання ансамблю – це захоплюючий музичний досвід у дусі традиційного єврейського фольклору. Аранжування для «БКБ» робить його засновник і директор Ференц Яворі, що виріс в Мукачеві.

Яворі навчався клезмерській музиці в останніх виконавців з колись процвітаючої громади, для якої ця музика була невід’ємною частиною їх єврейського життя.

Решта членів ансамблю, також неабиякі музиканти- й випускники будапештської музичної академії імені Ференца Ліста. Музика «БКБ» переносить слухачів у веселі часи, коли традиційна єврейська музика в Центральній і Східній Європі була частиною культурного багажу єврейської спільноти. Ансамбль також став популярним завдяки участі у театральних постановках. Зараз «БКБ» виступає в балеті «Пурім, жереб долі» та у виставі «Скрипаль на даху» престижного будапештського театру Мадач.

Учасники ансамблю:

Ференц Яворі – керівник ансамблю, композитор і аранжувальник, фортепіано, вокал; Бенце Газда – скрипка, вокал; Іштван Кохан – кларнет, бас-кларнет; Анна Нагі – акордеон; Габор Барбінек – тромбон, вокал; Ласло Мате – контрабас; Балаш Вег – ударні, перкусія.

Закарпаття онлайн