Закарпатська організована злочинна група виготовляла алкогольну продукцію, шкідливу для життя та здоров’я

Слідчим відділом ДПС у Закарпатській області завершено досудове розслідування щодо п’ятьох осіб членів організованої злочинної групи. Їх підозрюють у виготовленні алкогольних напоїв з недоброякісної сировини, що становлять загрозу для життя і здоров’я людей, а також у підробці акцизних марок. Складено обвинувальний акт, який затверджений прокурором, а кримінальне провадження скеровано до суду.

Як повідомлялося раніше, наприкінці минулого року податковою міліцією Закарпаття було ліквідовано найбільше за останні роки нелегальне виробництво фальсифікованої алкогольної продукції з використанням спирту тіньового походження та підроблених акцизних марок. Вказана продукція виготовлялась майже в промислових масштабах. Висновки експертизи підтвердили підозри щодо невідповідності алкогольних напоїв діючим стандартам, а також факт підробки наклеєних акцизних марок.

Під час досудового слідства проведено ряд обшуків, якими виявлено та вилучено предметів злочинної діяльності на суму близько 600 тис. грн.: автомобіль, 8 тисяч літрів спирту, 3 тисячі пляшок фальсифікованого алкоголю, більше 3 тисяч підроблених акцизних марок, здобуті злочинним шляхом 47 тисяч гривень.

«Слідчими податкової міліції доведено незаконну діяльність організованої злочинної групи, кожний член якої знав свої функції, брав участь у розробці та виконанні єдиного плану. За вчинення вказаних злочинів Кримінальним кодексом передбачено покарання – позбавлення волі на строк до десяти років з вилученням незаконно вироблених товарів та з конфіскацією обладнання для її виготовлення», – відзначив заступник начальника управління податкової міліції – начальник слідчого відділу ДПС у Закарпатській області Михайло Шукост.

За матеріалами слідчого відділу ДПС у Закарпатській області

https://zakarpatpost.net