Ужгородці задекларували доходи на суму понад 16 мільйонів

Пройшли два місяці деклараційної кампанії – одного з найважливіших напрямів податкової політики нашої держави, і в ДПІ у м. Ужгороді підведені перші підсумки по декларуванню.

Загалом декларації до ДПІ Ужгорода подали майже півтисячі громадян, які задекларували доходи на загальну суму понад 16 мільйонів гривень.

Як зазначають в управлінні оподаткування фізичних осіб, більше 93 відсотків декларацій подано на отримання податкової знижки (сума податку на доходи фізичних осіб до повернення становить 482 тисячі гривень).

Позитивним є те, що майже 7 відсотків від поданих декларацій – це звітність громадян, які вже виконали свій конституційний обов’язок щодо декларування доходів, визначених Податковим кодексом України, завдяки чому міська казна поповниться на 84 тисячі гривень.

Новацією деклараційної кампанії 2013 року є можливість подання декларації про майновий стан і доходи в електронному вигляді, якою вже успішно користуються декларанти.

На сьогодні в Ужгороді спостерігається тенденція до зростання заробітної плати громадян. Так, найвища задекларована на сьогодні річна заробітна плата становить майже 207 тисяч гривень, податок з якої складає близько 32 тисячі.

Джерело: Сектор взаємодії із засобами масової інформації та зв’язків із громадськістю ДПІ у м.Ужгороді