Азаров запевнив, що в цьому році виб’є у Росії газову знижку

Прем’єр-міністр Микола Азаров заявив, що газові контракти України і Росії повинні бути переглянуті у поточному році.“В цьому році ми повинні домогтися перегляду цього контракту, я думаю, що в Росії вже немає ніяких сумнівів, що потрібно на це йти, і у нас немає ніяких сумнівів”, – сказав він в ефірі ток-шоу “Шустер Live” увечері 1 березня.

Прем’єр висловив переконання, що рано чи пізно Україні вдасться домовитися з Росією про зниження ціни на газ. Він також підкреслив, що уряд не має наміру підвищувати тарифи на житлово – комунальні послуги для населення для укладення нової угоди з МВФ.

“Ми вважаємо, з економічної точки зору, це вимога неправильна, а з соціальної – неприйнятна, і ми це обґрунтуємо. Рано чи пізно ми з Росією домовимося про зміну ціни на газ. Обов’язково домовимося. У нас іншого виходу немає”, – сказав Азаров.

Нагадаємо, газове питання буде обговорюватися в ході візиту президента України Віктора Януковича до Москви, який відбудеться 4 березня. У Кремлі очікують, що відбудеться “довірчий контакт” президентів двох країн віч-на-віч.

tsn.ua