На Закарпатті відбулося розширене засідання Ради Cпілки адвокатів України

Адвокатура України крокує до європейських правових стандартів

Сьогодні, 2 березня, у готельному комплексі «Золота гора» відбулася знакова подія в життєдіяльності адвокатури України. Рада адвокатів Закарпатської області та Кваліфікаційно-дисциплінарна комісія адвокатури Закарпаття запропонували та сприяли проведенню в нашому краї розширеного засідання Ради Cпілки адвокатів України.

Для проведення розширеного засідання Ради Спілки адвокатів України на Закарпаття прибула представницька делегація адвокатської спільноти з усіх куточків країни. Начолі делегації на Закарпаття приїхала голова Національної асоціації адвокатів України, голова Ради адвокатів України та президент Спілки адвокатів України Лідія Ізовітова.

Також серед тих, хто прибув на Закарпаття, було багато авторитетних адвокатів, такі як один з патріархів адвокатури України Галина Ковбасинська.

Учасників розширеного засідання Ради Спілки адвокатів України привітали голова Закарпатської ОДА Олександр Ледида та ректор УжНУ Федір Ващук. У розширеному засіданні також взяли участь керівники Закарпатського відділення Спілки адвокатів України, які одночасно очолюють регіональні органи адвокатського самоврядування, Олексій Фазекош, Петро Немеш та Нінель Масяк.

У своєму виступі Лідія Ізовітова ґрунтовно зупинилася на сьогоднішньому стані адвокатури України, її діяльності після проведення установчого з’їзду та формування нової вертикалі адвокатського самоврядування, діяльності та ролі у сьогоднішньому українському суспільстві Спілки адвокатів України як найбільшої громадської організації, що об’єднує за професійними інтересами адвокатів нашої держави.

Зокрема, вона наголосила на наступному: реформування системи адвокатури на Україні давно назріло і на нього був очевидний суспільний запит. Ми маємо порозуміти, що після прийняття Закону України «Про адвокатуру та адвокатську діяльність» ми працюємо в нових умовах. Новообрані органи адвокатського самоврядування мають інтегрувати зусилля всіх адвокатів України, адвокатських об’єднань та громадських організацій, що об’єднують адвокатів на те, щоб національна адвокатура перетворилася у справді незалежний демократичний правозахисний інститут, який сприятиме наближенню нашого суспільства до європейських правових стандартів у розбудові правової держави. В цей же день був проведений семінар з актуальних питань застосування нового Кримінально-процесуального кодексу, зокрема, негласних слідчих діях. Семінар проводив відомий адвокат, секретар Ради адвокатів Харківської області, кандидат юридичних наук Олександр Дроздов. У роботі семінару брало участь більше сотні закарпатських адвокатів та гостей Закарпаття.

Прес-служба Ради адвокатів Закарпатської області