Закарпатців перевірятимуть, чи пропускають вони спецавтомобілі

«Там, де чекають на виклик «швидку», міліцію або пожежну охорону, рахунок іноді йде на хвилини», – зауважує начальник міліції громадської безпеки Ужгородського МВ УМВС В’ячеслав Григор’єв.

Цього тижня працівники Державтоінспекції перевірятимуть по всій державі, як водії виконують вимоги Правил дорожнього руху в частині надання переваги в русі автомобілям з увімкненими спецсигналами.
Саме через порушення водіями Правил дорожнього руху щодо пропуску транспортних засобів з увімкненими проблисковими маячками, оперативні служби часто не можуть своєчасно дістатися місця призначення. Це, в свою чергу, може призвести до негативних або ж навіть непоправних наслідків. Кожному водієві слід задуматися над тим, що через ігнорування вимог Правил дорожнього руху може фатально обірватися чиєсь життя…

Відділ Державтоінспекції Ужгородського МВ УМВС нагадує, що згідно з законодавством України право на перевагу в русі мають автомобілі швидкої медичної допомоги, аварійно-рятувальних служб, пожежної охорони, міліції, військової автомобільної інспекції, служби інкасації тощо, які рухаються з увімкненими спеціальними сигналами.

Але є водії, які не звертають увагу на рух транспортних засобів з увімкненим сигналом. На них очікує, згідно ч.3 ст.122 КУпАП, адміністративна відповідальність у вигляді штрафу від 510 до 680 грн.
Проте навряд чи штраф врятує людське життя!

Джерело: Людмила ФЕЄР, Ужгородський МВ УМВС