Факультет фізичного виховання УжНУ користується популярністю

Факультет фізичного виховання і спорту Ужгородського національного університету впродовж десятка років здійснює підготовку спеціалістів та магістрів фізичної реабілітації. Випускники денної і заочної форм навчання по закінченню факультету отримують дипломи Міністерства освіти і науки, молоді та спорту України.

Диплом про вищу освіту – це документ, який підтверджує отримання високого рівня кваліфікації. Диплом, який отримують випускники факультету, підтверджує вищу кваліфікацію в особливій професії – професії викладача фізичного виховання та спорту, реабілітолога. Перед молодими спеціалістами відкриваються широкі перспективи щодо вибору місця роботи як у медичних установах, реабілітаційних центрах, так і в закладах освіти та соціального захисту населення, а також дитячо-юнацьких спортивних школах, спортивних товариствах тощо.

Загалом в Україні професія фізичного реабілітолога вже набула достатньої популярності. Підготовка здійснюється кількома десятками національних та державних вишів, які поки що не здатні забезпечити потреби суспільства в зазначеній галузі. Це означає, що випускники факультету завжди матимуть хорошу роботу. При цьому диплом викладача фізичного виховання та спорту, реабілітолога дає право широкого вибору працевлаштування як у царині освіти, так і в сфері охорони здоров’я. Інструктор з ЛФК, спеціаліст із масажу, працівник СПА-салону, учитель з основ здоров’я та фізичного виховання – далеко не весь перелік місць працевлаштування випускників.

Слід зауважити, що особливості професії вимагають не тільки високого рівня теоретичних знань та практичних навичок, але й певної фізичної сили. Адже спеціаліст фізичної реабілітації безпосередньо контактує з хворими, які мають порушення опорно-рухового апарату, ментальні вади, неврологічні захворювання тощо. Тому підготовка передбачає активні заняття фізичними вправами та спортом.

Досвід роботи факультету свідчить, що наші випускники є талановитими молодими людьми, які здатні максимально реалізувати свій потенціал у благородній професії фізичного реабілітолога.

Загалом на факультеті створено сприятливі умови для здобуття вищої освіти. Найкращі студенти мають змогу продовжити навчання за спеціальністю в аспірантурі. Конкурентоспроможність фахівців на сучасному ринку праці значною мірою залежить від рівня фахової підготовки, умінь і навичок, досвіду практичної роботи, рівня комунікації. Навчальна, виробнича, клінічна переддипломна практики дозволяють молоді отримати високий рівень фахової підготовки та остаточно переконатися в правильності обраного життєвого шляху.

Тренерами з різних видів спорту працюють: Марина Семенюк (художня гімнастика), Олександр Зубковський (баскетбол), Ольга Шершун (великий теніс), Михайло Стегура (футбол), Юліана Герей, Наталія Калініна (фехтування) та інші.

Незважаючи на молодість, факультет по праву гордиться своїми випускниками, відомими не тільки в місті, а й далеко за його межами.

Джерело: УжНУ