Закарпаття передало до Пенсійного фонду близько 600 тисяч гривень

Від сплати єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування намагався ухилитися керівник одного з товариств Ужгородського району.

Він з вересня 2011 року по листопад 2012 року навмисно не перерахував до Пенсійного фонду України внески, а використав вільні обігові кошти підприємства на інші потреби.

Відомості про вчинення злочину внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань, слідчими податкової міліції провадиться досудове розслідування.

За вчинення такого злочину Кримінальним кодексом України передбачено покарання у вигляді штрафу від 8500 до 25500 грн. або позбавлення права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

«На новоутворене Міністерство доходів і зборів України, до складу якого входить податкова міліція, покладено функцію з адміністрування єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування. Під час досудового розслідування податковою міліцією забезпечено відшкодування нанесених збитків у повному обсязі. Тобто сума 600 тис. грн. вже фактично надійшла до Пенсійного фонду України», – відзначив перший заступник голови – начальник управління податкової міліції ДПС у Закарпатській області Євген Приндак.

Джерело: За матеріалами управління податкової міліції ДПС у Закарпатській області