Майже тисяча закарпатських дітей отримали взуття

11 березня 2013 року Асоціація «Еммануїл» підбила підсумки акції «Зігрій дитину», що проходила протягом трьох місяців – з 1 грудня минулого року по 28 лютого 2013 року.

Мета акції – зібрати кошти на закупівлю дитячого зимового взуття і пічок-буржуйок, а також розповісти про ситуацію, яка склалася в цьому регіоні України.

Співробітники і волонтери Асоціації «Еммануїл» вже понад трьох років працюють з соціально незахищеними верствами населення Закарпаття. В основному, це села Середнє, Порошково, Баркасово, Чомбор. Головним напрямком в роботі є надання медичної та гуманітарної допомоги, будівництво і реконструкція будинків, навчання дітей та підлітків за програмою «Школа життя», а також формування морально-правових та духовно-етичних цінностей та норм.

«Ми вдячні за допомогу нашим дітям, вони змінюються і це важливо, – говорить циганський барон, депутат середнянської селищної ради Леонід Брежинський, – вони не просто навчаються читати та писати, вони вчаться пізнавати цей світ з іншого боку. В них з’явилися нові уподобання. І, звичайно, дякуємо за тепле взуття – під час зимових холодів у дітей була можливість відвідувати школу. Раніше, за такої погоди, вони знаходилися вдома».

Під час акції «Зігрій дитину» зібрали близько 100 тисяч гривень (більш детальний звіт дивіться нижче). На ці кошти придбали дві пічки-буржуйки для бідних ромських сімей, а також близько тисячі пар зимового дитячого взуття. Географія партнерів акції сягає України, Росії, Білорусі, Германії, Прибалтики, Казахстану, Америки.

Кошти продовжують надходити. Вони будуть використані на потреби закарпатських дітей на їх сімей. Нагадуємо, що усі адміністративні витрати організація взяла на себе.

Довідка. Асоціація «Еммануїл» працює в Україні більше двадцяти років. Головні напрямки діяльності – створення телевізійних програм, реалізація соціальних і благодійних проектів. За двадцять років організовано 14 центрів соціальної роботи з дітьми (три тисячі випускників), 25 тисяч чоловік безкоштовно пройшли обстеження і подальше лікування в двох медичних центрах, 65 тисяч чоловік мали можливість відвідати виїзні медичні акції, де їм надали безкоштовні медичні послуги. Також вантаж 215 контейнерів з гуманітарною допомогою передали 1 мільйону 150 тисячам отримувачам.

Джерело: Прес-центр Асоціації «Еммануїл»