Міліція допомагає закарпатцям знайти втрачені телефони

Щотижня до правоохоронців звертаються громадяни з проханням знайти втрачений телефон. Дана справа досить кропітка і може зайняти багато часу.

Що робити, якщо ви виявили відсутність телефону? – з таким запитанням ми звернулись до заступника начальника – начальника кримінальної міліції Свалявського РВ УМВС капітана міліції Василя Папіша.

– Перш за все потрібно спробувати відразу подзвонити на нього. Можливо, він зовсім поруч і дзвінок допоможе швидко його відшукати. Якщо дзвінка не чутно, треба негайно повідомити про це міліцію за телефоном 102 або написати заяву до відділу міліції за місцем скоєння злочину. Вірогідність затримання злочинця по «гарячих слідах» набагато вища, ніж через деякий час. Якщо людина сама десь загубила мобільний, то у заяві так і треба писати, щоб працівники міліції орієнтувалися, з чого починати пошук. У заяві також необхідно вказати всі подробиці: час, місце, обставини зникнення, номер телефону SІМ-карти та ІМЕІ- унікальний заводський номер, він прошивається в апарат при виробництві і являє собою комбінацію з 15 цифр. Знайти IMEI можна в двох місцях: на пакувальній коробці під штрих-кодом та на корпусі телефону під акумулятором або набравши на мобільному телефоні комбінацію *#06#.

Зробити це потрібно якомога швидше, адже зазвичай крадений телефон «реалізовують» в лічені дні, а іноді і години. Крім того, якщо людина зреагує швидко, є шанс знайти не тільки сам телефон, але й того, хто його вкрав. Тому кожному власникові мобільного телефону бажано знати IMEI-код свого апарату (запишіть його та завжди майте при собі), – на завершення порадив Василь Папіш.

Джерело: УМВС України у Закарпатській області