Держфітосанінспекцію Закарпаття покарали штрафом за жадібність

Закарпатське обласне територіальне відділення Антимонопольного комітету України оштрафувало Державну фітосанітарну інспекцію Закарпатської області за зловживання монопольним становищем.

Як встановило Відділення, Інспекція стягувала з окремих споживачів необґрунтовану плату за надані послуги. Окрім того, Інспекція, без наявності об’єктивно виправданих причин, застосовувала різні тарифи при наданні однакових послуг різним споживачам, чим надала переваги одним суб’єктам господарювання перед іншими.

Нагадаємо, що згідно з Фітосанітарними правилами підкарантинні матеріали і об’єкти вивозяться за межі України при наявності фітосанітарного сертифікату. Перевезення їх у межах України здійснюється у супроводі карантинного сертифікату.

Наявність зазначених сертифікатів засвідчує, що рослини, рослинні продукти чи інші регульовані матеріали були перевірені або пройшли експертизу і є вільними від шкідливих організмів.

За вчинені порушення на Інспекцію накладено штраф у розмірі 6 тис.грн.

При визначенні розміру штрафу враховано, що Відповідач визнав порушення та зобов’язався сплатити штраф до державного бюджету.

Про це н повідомили у прес-службі Закарпатського обласного територіального відділення Антимонопольного комітету України