На Закарпатті за 3 місяці на військовий облік поставлено понад 7 390 юнаків

7 тисяч 714 закарпатців 1996 року народження підлягають приписці до призовних дільниць області

Упродовж цьогорічної приписної кампанії до призовних дільниць області викликали 7 тисяч 714 закарпатців 1996 року народження. Як розповів начальник відділу комплектування і призову обласного військового комісаріату майор Юрій Величканич, протягом останніх трьох місяців на військовий облік у районних та міських призовних дільницях області вже поставлено понад 7 тисяч 390 юнаків, що становить майже 98,8 відсотка від запланованого.

За його словами, відповідно до висновків комісій з приписки 5 тисяч 581 (72,3 відсотка) осіб визнані повністю придатними для подальшого проходження військової служби, решта потребує додаткового медичного обстеження та лікування в закладах охорони здоров’я, з них – 356 вже визнані непридатними до військової служби.

– Крім того було прийнято рішення про те, що за станом здоров’я 36 юнаків з вищеназваної цифри взагалі буде виключено з військового обліку. На жаль, цього року маємо й 23 юнаки, які на момент приписки вже були засуджені, тож і їх, в подальшому не призиватимуть до війська, – розповів офіцер.

– Хочу зазначити, що з числа повністю придатних для подальшого проходження військової служби закарпатців 76 виявили бажання поступити цього року у вищі військові навчальні заклади. Ще 360 юнаків зголосилося підписати контракт з оборонним відомством на військову службу за контрактом, але для цього їм доведеться зачекати, допоки їм не виповниться 18 років.

Як повідомив майор Юрій Величканич, пов’язані з цьогорічною приписною кампанією заходи тривають без зривів та мають бути завершені у визначені вищим командуванням терміни, а саме – до 31 березня поточного року. А загалом, починаючи з 2 січня поточного року, на базі всіх військкоматів області триває активна робота щодо ретельного вивчення та оцінки анкетних даних, стану здоров’я та морально-ділових якостей потенційних призовників. З урахуванням цих показників і приймається попереднє рішення щодо перспектив проходження юнаками служби у тому чи іншому виді та роді військ.

Підполковник Віталій Іванов, Західний регіональний медіа-центр. Фото автора