На Закарпатті здорожчали житлово-комунальні послуги і подешевшали фрукти, цукор та взуття

Індекс споживчих цін (інфляції) по Закарпатській області у лютому 2013 року порівняно з січнем та за період січень-лютий п.р. по відношенню до грудня 2012 року склав 100,1%, по країні відповідно – 99,9% та 100,1%.

Як повідомила начальник відділу статистики цін Головного управління статистики Едіта Йордан, цінова ситуація на споживчому ринку області у лютому 2013 року порівняно з січнем позначилася подорожчанням макаронних виробів та молока на 0,4%, риби та продуктів з риби, масла вершкового і олії соняшникової – на 0,3%, яєць та безалкогольних напоїв – на 0,2%.Водночас, ціни на фрукти знизилися на 0,9%, цукор – на 0,7%, овочі – на 0,3%.

Алкогольні напої та тютюнові вироби по області у лютому п.р. у порівнянні з січнем подорожчали на 0,4% та 0,7% відповідно.

Поряд з тим, ціни на одяг та взуття знизилися на 0,2%, в основному за рахунок подешевшання взуття на 0,5%.

Ціни (тарифи) на житло, воду, електроенергію, газ та інші види палива впродовж лютого п.р. зросли на 0,6%, зокрема, плата за житло (квартирна плата) – на 5,4%, послуги водопостачання та водовідведення – відповідно на 1,1% та 0,7%.

Послуги закладів охорони здоров’я стали дорожчі на 0,4% внаслідок подорожчання фармацевтичної продукції, медичних товарів та обладнання на 0,7%.

Предмети домашнього вжитку, побутова техніка та поточне утримання житла в цілому подешевшали на 0,3%, в основному за рахунок зниження цін на побутову техніку на 1,6%.

Ціни на паливо та мастила зросли на 0,1%.

Впродовж лютого п.р. не зазнали цінових змін послуги закладів освіти, ресторанів та готелів.