В Ужгороді наживалися на покійниках, а в Тячеві з них брали ПДВ

Виконавчі комітети Ужгородської та Тячівської міських рад зобов’язано переглянути рішення

Закарпатське обласне територіальне відділення Антимонопольного комітету України зобов’язало виконавчі комітети Ужгородської та Тячівської міських рад припинити антиконкурентні дії.

Як встановило Відділення, виконавчий комітет Ужгородської міської ради прийняв рішення про затвердження тарифів на ритуальні послуги, в якому застосовувався завищений граничний рівень рентабельності.

Водночас, виконавчий комітет Тячівської міської ради прийняв рішення про затвердження тарифів на послуги з організації поховання померлих (загиблих) осіб, які мають особливі заслуги та особливі трудові заслуги перед Батьківщиною, до яких, всупереч законодавству, включено податок на додану вартість.

Оскільки такі дії створили умови для вчинення порушень законодавства про захист економічної конкуренції з боку суб’єктів господарювання, які діють на ринку ритуальних послуг, Відділення надало зазначеним виконкомам обов’язкові до виконання рекомендації про усунення вказаних порушень, повідомили  у прес-службі Закарпатського обласного територіального відділення Антимонопольного комітету України.