Закарпатська ДАІ взялася за перевізників

З метою стабілізації аварійності на пасажирському транспорті, попередження порушень законодавства у сфері безпеки дорожнього руху, на території України в період з 1 по 31 березня проводиться комплекс цільових заходів по профілактиці аварійності на пасажирському транспорті.

Щодо даного заходу ще до його початку проінформовані автомобільні перевізники та підприємства, які мають власну матеріальну базу, з метою інформування всіх перевізників та водіїв, які проходять щозмінний медичний огляд та технічний огляд транспортних засобів. Для контролю за виконанням даного заходу організовані спільні випуски автобусів на маршрути, що підкреслює масштабність проведення заходів.

З 11 березня розпочався практичний етап проведення заходів, у ході якого працівники ДАІ будуть проводити позапланові контрольні перевірки дотримання пасажироперевізниками вимог законодавства у сфері безпеки дорожнього руху, та регулярні цільові заходи по контролю за дотриманням водіями пасажирських транспортних засобів вимог Правил дорожнього руху.

На протязі двох днів проведення практичного етапу працівниками ДАІ вже виявлено більше 50 порушень вимог Правил дорожнього руху, допущених водіями пасажирського транспорту, у тому числі близько 15 фактів перевезення пасажирів автобусами, технічний стан яких не відповідав вимогам безпеки дорожнього руху, два випадки перевезення пасажирів водіями, які не проходили передрейсового медичного огляду, 8 – перевезення пасажирів у кількості більшій, ніж передбачено технічними характеристиками автобусів.

З метою інформування населення про стан безпеки пасажирських перевезень, інформація про результати проведених заходів буде регулярно висвітлюватись у засобах масової інформації.

Джерело: СЗГ УМВС України в Закарпатській області