У Хустській єпархії УПЦ МП відкрився новий скит

За три кілометри від села Велятино Хустського району, в урочищі «Тераса», зі слів старожилів, проживали монахині, які трудилися в молитві, і залишивши все віддали себе Богу в послух.

В 2000 році житель с. Велятино Пантелемон Попович поселився на місці, де, за переказами, жили монахині та з Божою допомогою почав відроджувати святиню. За підтримки місцевих жителів збудували капличку, потім добудували до каплиці Храм, а також збудували корпус для братії монастиря. Божа милість і любов до роду чоловічого безмежна.

З благословення архієпископа Хустського і Виноградівського МАРКА 12 лютого 2013 року був відкритий скит в честь трьох святих Василія Великого, Григорія Богослова, Іоанна Златоустого від св. Троїцького монастиря с. Городилово. На відкриття скиту з’їхалося багато вірників.

Святкову літургію очолив архм. Ісаакій (Чаклей) – настоятель св. Троїцького чоловічого монастиря, йому співслужили багато духовенства Хустської та Мукачівської єпархій. Багато приїхало і з різних районів області. На відкриття приїхали монахині св. Успенського жіночого монастиря села Угля, Тячівського району.

Відкривателем і скитоначальником є ігумен Вонифатій (Гланер).

У скиту проводяться божественні літургії у недільні та святкові дні, а також щосереди і щопятниці. По четвергах та суботамх о 13-й годині читаються акафісти.

orthodoxkhust.org.ua