В Ужгороді пройшла смолоскипна хода на честь Героїв Карпатської України

Вчора ввечері в Ужгороді відбулася смолоскипна хода на честь Героїв Карпатської України, організована МГО «Сокіл» за підтримки ВО «Свобода». В акції взяли участь представники інших патріотичних організацій.

Про це повідомляє прес-служба Закарпатської обласної організації ВО «Свобода».

Згідно із повідомленням, смолоскипна хода розпочалася з Театральної площі, де було сформовано колону на чолі з державним синьо-жовтим та націоналістичним червоно-чорним прапорами, а також з прапором Хустської залоги Карпатської Січі – загонів, що ставили найвідчайдушніший опір мадярським окупантам на Красному Полі.

Колона націоналістів вирушила спершу до пам’ятника президенту Карпатської України о. Августину Волошину, до ніг якого молодь поклала вінок пам’яті.

 

 

 

 

 

 

Прес-служба зазначає, що перед учасниками маршу виступили представники громадських та політичних організацій, духовенства: владика Кирило Ужгородський і Мукачівський УПЦ КП, Володимир Піпаш – голова обласного товариства «Просвіта» ім. Т.Шевченка, Ольга Курнат – голова Ужгородської міської організації Конгресу Українських Націоналістів, Томаш Лелекач – голова Ужгородської міської організації ВО «Свобода», Юрій Чорнота – референт ідеології, пропаганди та агітації Закарпатської обласної МГО «Сокіл».

Владика Кирило відправив панахиду біля пам’ятника о. Августину Волошину, після чого активісти вирушили вулицями міста до цвинтаря на вул. Капушанській, де розташована могила воїнів Карпатської Січі та вояків Легіону Українських Січових Стрільців.

http://tyzhden.ua