Справа про вбивство Олексія Різака стала “особливо таємною”

Резонансною вона була тільки до періоду , поки сотнях сайтів за пару хвилин було повідомлення про саму трагедію у вигляді самогубства. Як тільки ця версія луснула як мильна бульбашка, а Генеральний прокурор сказав, що будуть детально розглядатися всі версії. Слідство почало шукати реальних вбивць. З того часу ми не почули про кримінальну справу збоку правоохоронців жодного звуку в ЗМІ.

Часу смерті Олексія батьки не знають дотепер. Місця трагедії теж (ніхто з рідних не бачив). Результатів ексгумації (чи були уточнені причини смерті) не знає ніхто. Нагадаємо, що прокуратура і міліція не показали рідним навіть чи Олексія ховають після ексгумації.

Чи арештовані варвари, які знущалися над могилою в день ексгумації. Чому не притягнуті до кримінальної відповідальності ті , хто нападав на квартиру брата Василя, хто напав на нього в Укртелекомі. Всім зрозуміло, що окремі виконавці – перевертні в погонах. Але хто їх так потужньо захищає? Хто погрожував брату Василю по телефону? І це неможливо встановити?

Як провів день Олексій! Це теж таємниця слідства? А згадайте 2005 рік. Тоді прокуратура батька Олексія, колишнього керівника області, без суду і слідства називала бандитом, хабарником і т.д.

Невже настільки за кілька місяців не просунулося слідство, що нічого і сказати? Хто ж формував першу версії для генералів Русина і Варцаби, яких тоді не було в області?. І чому вони так легко повірили, коли в цей час один із заступників начальників УМВС особисто Івану Михайловичу говорив, що ніяких версій ще немає, бо нікого ще не допитували. Чому цей заступник і начальник Ужгородського міськвідділу так терміново переведені в іншу область, хоча публічними були заяви, що вони нікуди не їдуть.

Хто в області не хоче вже згадувати процю справу і пояснювати? Все одно прийдеться. Тим більше, що прізвища замовників вже і на базарі називають. Просто батьки Олексія чекають, що хтось хоч слово про вбиство сина скаже з офіційних осіб. Нормальним державним тоном, а не панічно і перелякано як це було в перші тижні.

Головне, щоб це слово було обєктивним.Час все одно розставить все на місця. Як сказав владика, що в єпархії з перших хвилин знали, що це вбивство і добре, що влада так швидко визнала цю версію. Бо люди багато знають. Слава Богу, на цей раз немало знав і Генеральний прокурор, який зайняв справедливу позицію.

А закарпатські генерали мовчать…

http://www.svitohlyad.info