Рейтинг “губернаторів”: За підсумками року Ледида скотився з 10-го місця на 20-те

Від остаточного скочування в абсолютні низи рейтингу врятували тільки “циганська” демографія та відносне екологічне благополуччя – тобто показники, які не залежать від діяльності самого “губернатора”.

Третій рік поспіль суспільно-політичний та діловий тижневик Коментарі складає рейтинг керівників регіонів України. Лідерами минулого року, згідно з сумарним результатам по двадцяти критеріях стали керівники Волинської, Чернівецької та Тернопільської областей Борис Климчук, Михайло Папієв та Валентин Хоптян. А найгірші показники виявилися у “губернаторів” Луганської, Черкаської та Донецької областей Володимира Пристюка, Сергія Тулуба і Андрія Шишацького.

Місця регіонів за кожним з критеріїв підраховані на основі офіційної інформації Держстату України та його територіальних підрозділів.

Антигероєм останнього кварталу 2012 року називає тижневик голову Закарпатської ОДА Олександра Ледиду, який втратив у порівнянні з попереднім рейтингом відразу десять місць, опустившись з десятого рядка на 20-тий (-19,5 бали).

 

 

 

 

Таким чином, Закарпаттю знову не вдалося закінчити рік серед порівняно благополучних регіонів з першої половини підсумковій таблиці.

За великим рахунком, цим планам завадили динаміка будівництва (падіння на 25,8% в порівнянні з 2011-м, передостаннє місце) і динаміка роздрібної торгівлі (22-24-е місця разом з Хмельницькою та Київською областями). Тільки за цими двома критеріями область втратила 25,5 бали з 35.

Закарпаття стало передостаннім по освоєних капітальних інвестиціях, увійшло в трійку регіонів з найбільшою среднеквартальною кількістю працівників, яким встановлено ставку, нижчу за мінімум, до четвірки – з найгіршою динамікою кадрів і в п’ятірку – з найгіршим зовнішньоторговельним сальдо в перерахунку на душу населення.

Крім традиційно благополучної демографії (друге місце за рівнем народжуваності й серед регіонів із найнижчою смертністю) і невисокої щільності шкідливих викидів в атмосферу від стаціонарних джерел забруднення (416,6 кг/км2, що майже в 13 разів менше, ніж в середньому по Україні), Закарпаття також вийшло на третє місце серед регіонів із найменшою заборгованістю по субсидіях на житлово-комунальні послуги.

http://ua.comments.ua