Касперов з молодиками за сприяння ужгородської міліції захопив «Корону»

Ввечері 15 березня між 18-ю і 19-ю годинами відбулося незаконне захоплення скандальновідомого комплексу «Корона» в Ужгороді.

Керував діями молодиків специфічної зовнішності особисто директор Департаменту міського господарства Олексій Касперов. Попри те, що майно Ужгородської міської влади зараз перебуває під арештом і проникнення в приміщення комплексу могло відбутися виключно з дозволу і за участі працівників Державної виконавчої служби Головного управління юстиції в Закарпатській області, міська влада Ужгорода в особі О.Касперова зважилася на такий незаконний крок явно в контексті сьогоднішнього рішення Ужгородського місьрайонного суду, який визнав винним у вчиненні корупційного правопорушення ужгородського депутата, ініціатора незаконної продажі комплексу «Корона» Івана Волошина.

Особи, найняті міською владою, виламали двері заднього входу «Корони», виштовхали сторожа і зараз займають приміщення, заваривши металеві ворота зсередини. При цьому представники суборендаря приміщення Ужгородської богословської академії (УУБА) та ПП «Коруна», а також журналісти, які випадково опинилися на місці події, в один голос говорять про абсолютно викличну і нахабну поведінку О.Касперова, який не пред’являв жодних документів на право проникнення в приміщення комплексу, забороняв журналістам виконувати свої професійні обов’язки і вимагав від міліції забрати їх у міськвідділ як хуліганів.

На даний час представники Департаменту міського господарства виклали у міліції власну версію подій, а УУБА і ПП «Коруна» – Заяви на дії правцівників міліції про нереагування на повідомлення про вчинення злочинів та про сприяння їх вчинення працівниками Ужгородського МВ УМВС .

Як уже повідомляло Закарпаття онлайн, попередня спроба захопити приміщення комплексу «Корона» відбулася 4 лютого.

На даний час в судах розглядається одночасно кілька справ по незаконній приватизації комплексу «Корона». По одній з них фігурантом кримінальної справи є міський голова Ужгорода Віктор Погорєлов.

Крім того, прокуратурою міста Ужгород відкрито кримінальне провадження стосовно службових осіб Департаменту міського господарства Ужгородської міської ради (власне – щодо О.Касперова).

Наразі до рішення Львівського апеляційного господарського суду, який днями розглядатиме справу про незаконну приватизацію комплексу «Корона» по суті, міська влада Ужгорода не зможе віддати зазначену споруду в приватні руки за заниженою ціною відповідно до проведеного у серпні «прихватизаційного» конкурсу, організаторами якого була міська влада за активної участі вже згадуваних О.Касперова та І.Волошина.

Закарпаття онлайн