МНС готове до весняного паводку на Закарпатті

Гідрографічна мережа Закарпатської області складається зі 152 річок, завдовжки понад 10 км кожна. Всі вони належать до басейну Тиси (ліва притока Дунаю), що протікає вздовж південної межі області.

Найбільші її притоки в межах області — Тересва, Теребля, Ріка, Боржава. До басейну Тиси належать ще дві великі річки Закарпаття — Латориця і Уж. Під час зимових відлиг може виникнути ризик підвищення рівнів води в малих річках, що за певних умов загрожує підтопленням.

У зв’язку з цим у Закарпатській області пріоритетним завданням для оперативно-рятувальної служби є приведення до готовності особового складу, плавзасобів, спеціальної техніки, що залучається на боротьбу із цією стихією.

Наразі в розпорядженні Управління ДСНС у Закарпатській області стовідсотково готові до забезпечення нормальної життєдіяльності населення при ускладненні паводкової обстановки 20 човнів, 58 мотопомп, катер МАРС-700, аероглісер, два плаваючі транспортера та 9 одиниць інженерної техніки, які залучатимуться у разі ускладнення обстановки.

Також постійно проводиться комплекс заходів щодо убезпечення жителів Закарпаття від можливого весняного підтоплення. Зокрема, тривають перевірки гідротехнічних споруд, водозаборів господарсько-питного призначення, водопровідно-каналізаційних споруд і мереж систем зливної каналізації, а також інженерної та автомобільної техніки.

Джерело: У ДСНС України у Закарпатській області