Із завтра у поїзд — лише з паспортом

З 21 березня при покупці квитка на поїзд до нього будуть вноситися прізвище та ім’я пасажира. Вступає в силу відповідна постанова Кабінету Міністрів від 6 березня 2013 року.

Проїзні документи, придбані до набрання чинності цією постановою, без зазначення прізвища та імені є дійсними і посадка до поїзда та проїзд здійснюються без пред’явлення документа, який посвідчує особу. Повідомляє Українська правда.

“Оформлення у квитковій касі повних та дитячих проїзних документів, у тому числі в електронному вигляді, здійснюється із внесенням до проїзних документів прізвища та імені пасажира із слів особи, яка здійснює оплату проїзного документа”, – йдеться в документі.

“Під час оформлення проїзних документів з використанням мобільного зв’язку, Інтернету, спеціалізованих автоматів самообслуговування тощо прізвище та ім’я особи, що буде здійснювати поїздку, зазначає особа, яка здійснює оформлення та оплату проїзного документа”, – сказано в постанові.

У проїзних документах (крім пільгових та безоплатних) на проїзд у регіональних поїздах та квитках на проїзд у поїздах приміського сполучення прізвище та ім’я особи незазначаються.

“Посадка в поїзд здійснюється за пред’явленням проїзного документа та документа, який посвідчує особу”, – сказано в постанові Кабміну.

До таких документів належать: паспорт громадянина України, паспорт громадянина України для виїзду за кордон, дипломатичний паспорт України, службовий паспорт України, посвідчення особи моряка, посвідчення члена екіпажу, посвідчення особи на повернення в Україну, тимчасове посвідчення громадянина України, посвідчення водія, посвідчення особи без громадянства для виїзду за кордон, посвідчення особи, яка потребує додаткового захисту. Крім того, можна пред’явити проїзний документ для виїзду за кордон особи, яку визнано біженцем, та особи, яка потребує додаткового захисту, довідку про звернення за захистом в Україні, посвідку на постійне проживання, посвідку на тимчасове проживання, картку мігранта, посвідчення біженця, проїзний документ біженця, паспортний документ іноземця та особи без громадянства.

gazeta.ua