В Ужгороді виявили нарколабораторію

Наркоманія, як відомо, тягне за собою не тільки трагедії в сім’ях та зруйновані людські долі, а й призводить до зростання рівня злочинності, високого рівня смертності.

Аби не допустити в нелегальний обіг наркотичні засоби та психотропні речовини, працівники ужгородської міської міліції систематично проводять різноманітні профілактичні заходи, спрямовані на викриття розповсюджувачів наркотиків, працюють з важкими підлітками тощо.

Наразі на території України проводяться оперативно-профілактичні заходи під умовною назвою “Батискаф”. Метою операції є протидія наркотизації населення, установлення і перекриття каналів витоку підконтрольних речовин у незаконний обіг. Перед правоохоронцями поставлено завдання не тільки “виловлювати” наркоманів, а й виявляти місця ймовірної “вуличної торгівлі”, де наркозалежні можуть придбати психотропні, сильнодіючі й отруйні лікарські засоби, а також препарати, які містять прекурсори.

Днями при перевірці отриманої інформації та в рамках проведення операції «Батискаф», співробітники сектору по боротьбі з незаконним обігом наркотиків ужгородської міліції, в одному із місцевих готелів на околиці міста, «накрили» підпільну нарколабораторію. Так, навідавшись до однієї з кімнат готелю, правоохоронці завадили трьом молодикам «кайфувати».

Як з’ясувалося, чоловіки для цього зняли номер, придбали все необхідне обладнання та шляхом хімічних сполук медичних засобів та інших складників намагалися виготовити наркотичний засіб – первентин, який потім збиралися вжити.

У ході проведення огляду приміщення, правоохоронці виявили лабораторне обладнання, хімічні інгредієнти та лікарські препарати, які містять ефедрин. Аби читачу стало зрозуміло, ефедрин застосовують у медицині як стимулюючий (подібний до адреналіну), судинозвужуючий, протиастматичний засіб. У кустарному виробництві саме з цієї хімічної речовини наркомани навчилися незаконно виготовляти наркотичну речовину первентин.

«Боротьба з незаконним обігом наркотичних засобів і психотропних речовин залишається одним з пріоритетних напрямів роботи Ужгородського МВ УМВС. Співробітники міліції вживають усіх необхідних заходів, щоб не допустити збут та розповсюдження наркотичних речовин у місті», – зауважує в.о. начальника сектору БНОН Ужгородського МВ УМВС Роман Тягур.

Джерело: УМВС України у Закарпатській області