В Ужгороді прийняли програму підтримки рибного господарства

Закарпатські депутати прийняли програму розвитку рибного господарства на наступні три роки.

Для цього в обласному бюджеті пропонується виділити на підтримку мільйон 650 тисяч гривень. Кошти будуть направлені на будівництво, реконструкцію, ремонт гідротехнічних споруд, ставів, басейнів, збільшення виробництва товарної риби, впорядкування документації використання водних об’єктів для риборозведення; організацію та розвиток любительського рибальства на природних водоймах.

Нині на території області нараховується дев’ять водосховищ, з яких шість мають рибогосподарське освоєння. Водосховища «Форнош», «Пістрялово», «Бабічка» використовуються для інтенсивного вирощування риби, а водосховища «Роман Потік» та два водосховища у с. Великі Береги Берегівського району в режимі спеціальних товарних рибних господарств.

В області в цій галузі працюють Приватне акціонерне товариство «Закарпатський рибокомбінат» та Приватне акціонерне товариство «Закарпатська рибоводно-меліоративна станція». Крім цих двох основних виробників, рибогосподарською діяльністю в умовах аквакультури займаються 12 користувачів водних об’єктів. Протягом 2009 − 2011років у середньому ними щорічно вирощувалось 350 − 400 тонн риби, що у порівнянні з 1995 роком зменшилося на 307,7 тонн. До 2016 року програмою планується збільшити виробництво риби до 1000 тонн.

Джерело: Прес-служба Закарпатської облради