Міліція затримала закарпатця, який вистелив у пасинка

Вчора, 20 березня, в чергову частину Мукачівського міського відділу міліції надійшло повідомлення від медиків амбулаторного пункту села Вільховиця Мукачівського району, які повідомили, що до них за медичною допомогою звернувся 15-літній місцевий хлопець із вогнепальним пораненням.

Як з`ясували правоохоронці, які одразу прибули на місце події, хлопця поранив його вітчим, який вистрілив йому в голову з мисливської одноцівкової рушниці. Зі слів потерпілого юнака, вітчим під дією алкоголю вчинив із ним сварку, схопив рушницю і вистрілив у його сторону.

Хлопця відразу госпіталізували до травматологічного відділення обласної дитячої клінічної лікарні з діагнозом: непроникаюче вогнепальне поранення лобної частини голови, струс головного мозку. Наразі життю потерпілого вже нічого не загрожує.

Після вчинення замаху чоловік втік із дому. Одразу було орієнтовано наряди міськвідділу, створено спеціальні пошукові групи для затримання правопорушника.

Того ж дня, ввечері, після проведених відповідних пошукових заходів, оперативники Мукачівського міського відділу вишли на слід зловмисника. 49-літній чоловік, після того як здійснив замах на свого пасинка, сховався у коморі односельчанина. Коли його розшукали правоохоронці, то збентежений мукачівець, намагаючись уникнути відповідальності, хотів встромити собі ніж в груди. Та завдяки злагодженим діям працівників карного розшуку Василя Савківа, Володимира Алмашія спільно з дільничними інспекторами міліції Василем Перестою, Юрієм Ільницьким – цьому вдалось запобігти.

Зараз проти 49-літнього чоловіка, який вже притягався раніше до кримінальної відповідальності та відбував покарання у місцях позбавлення волі, відкрито кримінальне провадження. Його звинувачують у замасі на вбивство. Триває досудове слідство.

Джерело: Наталія Машіко, Мукачівський МВ УМВС