Нестору Шуфричу належить дача Хрущова у Закарпатті

Шуфрич підтвердив, що його родині належать дача Хрущова і заповідник “Дубки” поблизу Ужгорода.

У закарпатському заповіднику “Дубки”, який належить родині Нестора Шуфрича, смажать шашлики по 100 гривень за 100 грамів і вже заселяють ВІП-гостей у новий готель.

Секрети ще одного таємного об’єкту відомого політика – в ексклюзивному розслідуванні ТСН.Особливе.

Колись ця зона була рекреаційною. Наразі ж це просто три гектара ласого шматка землі. Відомий ще з радянських часів заповідник “Дубки” місцеві називають скандальним. У 2005-му обласна прокуратура звинуватила родину Шуфрича у незаконному придбанні “Дубків”. Нібито ці землі мама Нестора Івановича – Марія Шуфрич – отримала у подарунок від фіктивної фірми.

“Прокурори з’ясували, що у березні 2004 року було створено фіктивне підприємство, яке незаконно придбало держмайно і з часом безкоштовно його передало Марії Шуфрич”, – писав сайт “Українська правда” в червні 2005 року.

2010-го року Марії Шуфрич не стало. З декларації про доходи, яку торік заповнив політик Шуфрич стало відомо – у спадок він отримав і дачу Хрущова, і заповідник “Дубки”, і 75 млн гривень.

Телефоном ТСН Особливе Нестор Іванович зізнався: спадкоємні справи для нього тема болюча. Спадщину його юристи оформляють і досі. Але підтвердив – усі ці об’єкти належать родині, і ними опікується батько. “Ми маємо відношення і до “Дубків”, а що до хрущовської дачі – по-моєму на 100% власність, я не знаю безпосередньо, або через компанії, але належать точно нашій родині. Є підприємства, засновники, які знову ж таки більше до батька. Я не займаюся закарпатськими проектами”,- заявив він.

На відміну від дачі Хрущова, якою володіє родина і до якої, стороннім не потрапити, у заповідник “Дубки” можуть потрапити усі охочі. Свіже повітря, привабливі хвойні ліси, дубовий гай, два озера, гірські потоки – усім цим можна милуватися безкоштовно. Гроші у “Дубках” беруть лише за відпочинок у бесідках. Маленький готельний комплекс для футболістів Говерли – це дві будівлі. Вони поруч з заповідником. Ті самі красоти, дерева, та сама ж назва – “Дубки”. Один корпус – нині на ремонті, в іншому – можуть відпочивати не лише футболісти, а й усі охочі, сплативши близько 300 грн. на добу.

Співробітники готелю зізнаються, що клієнти є завжди. “Депутатів Верховної Ради відпочиває тут більше, ніж простих людей. Громадяни України нас цікавлять в останню чергу. На наших громадян ми особливо і не орієнтовані. Вони є – добре, а ні – зовсім не погано. Живуть американці, з Канади, з Угорщини”, – говорять у “Дубках”

Тут запевняють – у цих “Дубках” тихо, спокійно і безпечно. Надійна охорона плюс дві вівчарки. Вдень їх тримають у вольєрах, уночі – випускають на волю.

Футбольним клубом між тим опікується 24-річний Олександр Несторович Шуфрич. Усі думки його про футбол. Хоча і зізнається – закоханий і вже мріє про сім’ю. Але навіть особисте життя залежить від того, як гратиме “Говерла” у цьому сезоні.

“Немає ні одного, на мою думку, справжнього чоловіка, у якого буває серце вільним. Воно у нас завжди зайняте. Головне, щоб ця зайнятість була взаємною. А це уже особисте”, – говорить Шуфрич.

На питання, чи буде весілля цього року, він відповів: “Нехай для початку “Говерла” у Прем’єр-лізі залишиться” Молодший Шуфрич каже, що земельними питаннями родини не цікавиться. А його батько мріє про велику тренувальну базу для команди сина. І вже знає у кого і коли проситиме на неї гроші.

Нестор Шуфрич ТСН.Особливе телефоном розказав: якщо “Говерла” утримається у Вищий лізі, кошти на будівництво він проситиме у місцевих депутатів.

http://tsn.ua