В Ужгороді пройде традиційний фестиваль вина та меду

У 2013 році фестиваль заплановано на 9-12 травня вже традиційно у центрі Ужгорода у старовинних підвалах “Совиного гнізда” на вул. Ракоці, де кількадесят закарпатських виноробів та пасічників представлять продукцію своїх приватних господарств.

Гостей фесту щирі господарі зустрінуть келихами вина та меду, представлять на суд широкому загалу та поважному журі цілу низку прекрасних напоїв. Взірці напоїв попередньо вивчатиме дегустаційна комісія, а під час фестивалю відбудеться церемонія нагородження переможців «Сонячного напою» в номінаціях «Червоне вино», «Біле вино», «Десертне вино» та «Медовуха».

Під час фестивалю всі охочі зможуть продегустувати вина найвідоміших закарпатських виноробів, придбати за помірними цінами вподобаний напій, продукцію бджільництва, закарпатських сироварень, сувеніри.

Захід супроводжуватиметься культурно-розважальною програмою, різноманітними атракціями, виступами аматорських колективів міста, разом з якими всі охочі зможуть заспівати улюблених закарпатських пісень.

Тож запрошуємо всіх на свято «Молодого вина» насолоджуватися та відчути поєднання сонця i вiтру, творчостi й натхнення, щедростi та любовi, традицій та звичаїв пнашого краю.
У фестивалі заланована участь членів Лицарського Винного Ордену імені Святого Венцела, які популяризують традиції і культуру виноробного краю та своєю подвижницькою працею допомагають відроджувати призабуте ремесло.

Джерело: Ужгородська міська рада