Ужгородське профучилище влаштувало день відкритих дверей

Дні відкритих дверей – щорічні заходи, які проводить Ужгородський міський центр зайнятості спільно з професійно-технічними навчальними закладами міста.

Їх мета – залучення учнівської молоді до навчання у ПТНЗ, надання інформації щодо умов вступу, напрямків навчання та професій за якими готує навчальний заклад.

15 березня 2013 року в Ужгородському вищому професійному училищі торгівлі та технологій харчування вже вкотре пройшов «День відкритих дверей» для учнів 9-х та 11-х класів Ужгородської ЗОШ № 12 та Ужгородської спеціалізованої школи-інтернату з поглибленим вивченням окремих предметів Закарпатської обласної ради.

Під час проведення заходу заступник директора з навчально-виховної роботи Євген Кучерявий розповів про історію створення навчального закладу, провів екскурсію по навчальних кабінетах, лабораторіях, розповів про професії, які опановують учні училища. Гості закладу мали змогу побачити як проходить пробний кваліфікаційний іспит у групі продавців, виробниче навчання зі складанням серветок у офіціантів, лабораторно-практичне заняття в кухні-лабораторії.

Спілкування з майбутніми абітурієнтами продовжив директор училища – Віктор Кощак, який докладно розповів про робітничі професії, ознайомив з основними вимогами правил прийому та умовами навчання в училищі.

У рамках Дня відкритих дверей Віктор Кощак провів презентацію професії кухар. Розповів про загальну характеристику професії, санітарно-гігієнічні умови та безпеку праці, вимоги до особистості працівника. Олена Жилюк, головний спеціаліст відділу активної підтримки безробітних Ужгородського міського центру зайнятості розповіла про заробіток та перспективи зайнятості в місті та регіоні.

Учні мали змогу побачити як презентують свою професію майбутні кухарі, а також виставку страв і кулінарних виробів, виготовлених учнями групи. Цього разу, студенти училища також організували виставку-продаж кондитерських виробів, виготовлених власноруч. Гості мали нагоду скуштувати та насолоджуватись смачними тістечками.

Джерело: Закарпатський регіональний центр зайнятості