У Мукачеві переобрали Громадську раду при виконкомі

21 березня 2013 року, у четвер, у великому залі виконавчого комітету Мукачівської міської ради були проведені звітні збори Громадської ради при виконавчому комітеті Мукачівської міської ради, на якій зі звітом про проведену роботу за 2011-2012 роки виступила голова Громадської ради Марія Гомонай.

Присутні у залі члени Громадської ради взяли активну участь в обговоренні звітної доповіді, вказуючи на досягнення та недоліки у роботі постійно діючого колегіального консультативно-дорадчого органу, який був утворений з метою забезпечення участі громадян в управлінні державними справами, налагодження ефективної взаємодії з громадськістю, сприяння органам місцевого самоврядування у врахуванні громадської думки під час формування та реалізації державної політики.

Перед присутніми виступив міський голова Мукачева Золтан Ленд’єл, який підкреслив готовність міської влади до подальшої плідної співпраці з Громадською радою, поділився своїми думками з приводу її роботи, своїм баченням покращення її діяльності та побажав і надалі відстоювати інтереси мешканців нашого міста.

Міський голова, за поданням голови Громадської ради Марії Гомонай , нагородив Світлану Гриценко, Павла Мельника, Євгена Федіва та Юрія Фекете за активну роботу у складі Громадської ради при виконавчому комітеті Мукачівської міської ради.
У підсумку учасники зборів позитивно оцінили роботу колегіального органу, вказавши при цьому на необхідності у подальшому більше уваги звертати на координацію зусиль між Громадською радою та виконавчим комітетом Мукачівської міської ради щодо вирішення актуальних проблем в житті міської громади, домагатися покращення поточного та перспективного планування роботи Громадської ради та здійснення контролю за прийнятими рішеннями, а самим членам громадської ради і надалі проявляти більше ініціативи в удосконаленні її діяльності.

Після завершення звітних зборів, були проведені установчі збори по формуванню Громадської ради при виконавчому комітеті Мукачівської міської ради, на яких було утворено нову Громадську раду у складі 30 представників інститутів громадянського суспільства.

Головою новообраної Громадської ради було знову обрано Марію Гомонай, представника Мукачівської міської громадської організації Спілка жінок України.

Відділ з питань внутрішньої політики Мукачівського міськвиконкому