На Закарпатті забезпечений проїзд дорогами державного значення

У неділю, 24 березня, на всеукраїнській селекторній нараді під головуванням Віце-прем’єр-міністра України Олександра Вілкула обговорили ситуацію, що склалася в країні через складні погодні умови та боротьбу з наслідками, які спричинила негода.

Закарпатську область на нараді представили перший заступник голови Закарпатської облдержадміністрації Ігор Свищо та члени обласного оперативного штабу по боротьбі з надзвичайними ситуаціями.

Як повідомив учасникам селектору Ігор Свищо, станом на 12 годину 24 березня на Закарпатті забезпечений безперешкодний проїзд усіма дорогами державного та місцевого значення. Проблем із енерго- чи газопостачанням у населених пунктах області немає.

– Усі відповідні служби краю зараз працюють у посиленому режимі. Закарпаттю, на відміну від інших регіонів країни, із погодою пощастило, тож жодної надзвичайної ситуації на території області не виникло. Проте ми не втрачаємо пильності: рятувальники, комунальні та інші служби області готові у будь-який момент розпочати роботу. Закарпаття готове до боротьби із можливою негодою та її наслідками, – відзначив перший заступник голови обласної адміністрації.

Стосовно погодних умов, то згідно з даними Закарпатського гідрометеоцентру 26-28 березня на території області місцями очікується сніг та мокрий сніг, на рівнинах можливий дощ. Вночі на рівнинних територіях – 2-7⁰ нижче нуля, в горах – 5-10⁰ морозу. 29 березня вночі синоптики опадів не прогнозують, однак вдень можливий дощ та мокрий сніг, вночі на рівнинах 2-7⁰ нижче нуля, в горах – 4-9⁰ морозу. У горах все ще зберігатиметься небезпека сходження лавин.

Прес-центр ОДА