У Солотвині незаконно видобували корисні копалини

Прокуратурою Тячівського району проведено перевірку додержання вимог Кодексу України про надра та Водного кодексу України місцевими органами виконавчої влади, органами місцевого самоврядування та державного контролю щодо охорони і раціонального використання надр та водних ресурсів. Виявлено ряд порушень.

За інформацією прокурора Тячівського району Владислава Братюка, на території Тячівського району діяльність з водопостачання та водовідведення здійснюють п’ять житлово-комунальних підприємств на яких розміщено 9 діючих свердловин. Проте, перевіркою виявлено, що службові особи Солотвинського КПВ, зловживаючи своїм службовим становищем, діючи умисно, у період з листопада минулого року по лютий 2013 року, незаконно здійснювали видобування корисних копалин загальнодержавного значення. А саме, без ліцензії на користування надрами, проводили забір води з свердловин, внаслідок чого спричинили інтересам держави тяжкі наслідки на загальну суму майже 504 тис. грн.

Відомості за даним фактом прокуратурою району внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань та розпочато досудове розслідування за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч. 2 ст. 240 та ч. 2 ст. 364 КК України (порушення правил охорони або використання надр, а також незаконне видобування корисних копалин державного значення – карається штрафом від чотирьохсот до семисот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або обмеженням волі на строк до трьох років, або позбавленням волі на той самий строк та зловживання владою або службовим становищем карається позбавленням волі на строк від трьох до шести років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю).

Джерело: Прес-служба прокуратури Закарпатської області