Тячівська міліція йде до людей

Налагодження партнерських стосунків між міліцією та громадянами щодо профілактики злочинності, посилення авторитету міліції серед населення – одне з головних завдань тячівських правоохоронців.

Зазвичай, така місія лягає на плечі найближчих до населення міліціонерів – дільничних інспекторів. Вони відвідують по­мешкання громадян, особливо одиноких та людей похилого віку, адже саме вони через свою доброту та довірливість є найменш захищеними від злочинних посягань. Також проводять профілактичні бесіди з особами, схильними до вчинення насильства в сім’ї. Особлива увага звертається на запобігання розповсюдженню пияцтва та наркоманії.

Правоохоронці Тячівщини активно долучилися до всеукраїнської профілактичної операції «Візит», а після її завершення не перестали займатися своїми функціональними обов’язками, які першочергово вимагають у дільничних інспекторів міліції безпосередньої співпраці з населенням.

З настанням весни більш активно розпочали профілактичну роботу дільничні інспектори, проводячи зустрічі з молоддю на вулицях Тячева. Найперше, працівники міліції розмовляли із хлопцями підліткового віку та розповідали про наслідки, які тягнуть за собою злочинні вчинки; застерігали молодь від вчинків, які караються законом; налагоджували співпрацю із населенням. Проводили профілактичні бесіди із населенням міста Тячів Михайло Шпілка та Василь Пацкан, дільничні інспектори Буштинського відділення міліції. Відрекомендувавшись і назвавши свою посаду, вони вручали візитні картки з контактним телефоном, адресою дільниці, графіком прийому громадян.

Джерело: Олександр МАХАНЕЦЬ, Тячівський РВ УМВС