На Воловеччині самівільно рубають ліс

До дільничних інспекторів Воловецького відділення міліції надійшла інформація про здійснення незаконної порубки деревини в урочищі Сотка, що неподалік смт.Воловець.

Старший дільничний майор міліції Михайло Тимкович та дільничний лейтенант міліції Віталій Косач разом із співробітником Воловецького лісового агропромислового господарства вирішили перевірити дану інформацію. На порушника міліціонерам довелось чатувати декілька діб, поки той не вирішив продовжити вирубку. Ним виявився 60-річний місцевий мешканець, який встиг за весь час вирубати 21 смереку та дві тополі чим завдав шкоди лісовому господарству на суму близько шести тисяч гривень.

Факт незаконної порубки лісу внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань. Наразі вирішується питання про притягнення винного до відповідальності та відшкодування завданих збитків.

Варто зауважити, що за подібні дії відповідно ст. 246 «Незаконна порубка лісу» КК України передбачається відповідальність у вигляді штрафу від п’ятдесяти до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арешту на строк до шести місяців, або обмеження волі на строк до трьох років, або позбавленням волі на той самий строк, з конфіскацією незаконно добутого.

Джерело: Вікторія Кіяк, Свалявський РВ УМВС