Перехід на літній час «вдарить» по гіпертоніках

  Читайте у новому номері газети «НЕДІЛЯ»

 Перехід на літній час «вдарить» по гіпертоніках

31 березня о 3-й годині ночі за київським часом переведенням годинникової стрілки на одну годину вперед запроваджується літній час. Щоб пом’якшити цей перехід, треба до нього підготуватися.

Книжка з макове зернятко…

У колекції нині вже покійного закарпатського журналіста й літератора Тиберія Баржо є чи не найбільша в Україні колекція мініатюрних книг – 106 видань різних міні-розмірів, котрі ужгородець збирав з кінця 60-х до останніх днів свого життя. До слова, саме у 60-х було виготовлено і найменшу книгу світу – український «Кобзар», рекордні розміри якої не побито й донині

Вірус подвійного громадянства

Нещодавно було оприлюднено громадськості кількість громадян різних країн, які отримали громадянство Угорщини за спрощеною системою. Україна посідає 3-тє місце у рейтингу за кількістю виданих паспортів. Майже 9 тисяч українців отримали громадянство Угорщини за останні два роки.

Хто врятує українські дороги?

Погані дороги – болюче питання для жителів Закарпаття. Через неякісні автошляхи продовжують ламатися автівки, а тим часом прем’єр-міністр публічно переконує: 98 % усіх закарпатських автошляхів уже відремонтовані.

Стосунки між перевізниками і пільговиками загострюються

Пільговики скаржаться на водіїв, начебто ті поводяться вкрай некультурно, іноді навіть відмовляються їх перевозити. У перевізників своя правда

«Модна» електричка зсередини

Про пригоди українських потягів «Хюндай» вже написано і показано чимало. Днями нашому кореспонденту вдалося особисто проінспектувати цей екзотичний поїзд, проїхавшись у ньому з Києва до Львова

Останній дзвінок: час головного іспиту!

Останній шкільний рік розписаний по місяцях, у яких пунктирно червоною ниткою тягнеться графік головного на часі іспиту – зовнішнього незалежного оцінювання знань. І хоча система проведення незалежного оцінювання за роки функціонування, здавалося б, налагоджена до автоматизму, напередодні випробувань ще і ще раз розповідали про них, давали поради і наголошували на помилках, допущених попередниками, застерігаючи нинішніх випускників.

Горох – джерело білка

Горох воістину щедре джерело білка. Як овоч, який містить лужні речовини,він високо поживний, до того ж легше перетравлюється, ніж боби. Але треба зауважити, що потрібно мати сильний травний тракт, щоб перетравлювати сирий горох.

У квітні сійте перші рослини

Наступає пора невідкладних весняних робіт. На початку місяця потрібно завершити всі ранньовесняні роботи з догляду за рослинами, з якими не впорались у березні через нестійку погоду. На городі настав час обробляти ґрунт та висівати перші сорти рослин.

Свіжий номер газети «НЕДІЛЯ» уже в продажу!

http://nedilya.net