На Закарпатті найдорожчий в Україні цукор

У Хмельницькій області продають найдешевший цукор, а на Закарпатті – найдорожчий. 

Згідно зі звітом, протягом березня переробні підприємства знизили середньозважені оптово-відпускні ціни на цукор на 0,41%, або на 0,02 грн – до 4,9 грн/кг.

Тим часом, у Міністерстві економіки запевняють, що середні споживчі ціни на цукор в країні станом на 26 березня становили 5,02 грн за кілограм. Коли 22 березня проводилипопередній зріз даних, то ціна була на 0,01 грн або 0,2% вищою.

Що стосується регіонів, то найдорожчий цукор продають в Закарпатській області (5,47 грн/кг). Тим часом на Кіровоградщині цукровий пісок можна купити за 4,82 грн/кг. У Львівській області зафіксовано найбільша динаміка цін. Справа в тому, що там, протягом 4-х днів, цукор подешевшав на 1,6% – до 4,93 грн/кг. Що стосується найвищих цін, то тут відзначилася Черкаська область (5,30 грн/кг). А найнижчі ціни зафіксовані в Хмельницькій області (4,5 грн/кг).

Нагадаємо, що президент Української аграрної конфедерації Леонід Козаченко нещодавно заявив, що через низьку ціну на цукор сільгоспвиробники можуть на 40% зменшити площі посіву цукрових буряків.

Про це повідомили в Міністерстві економічного розвитку і торгівлі України, проаналізувавши звіт моніторингу цін на соціально значущі товари.