На Хустщині рятувальники розчищали підмостові опори

Рятувальники Закарпатської області, навчені гірким досвідом руйнівних паводків та локальних підтоплень, вже почали вживати заходи щодо їх попередження.

Оскільки стан підмостових русел та мостових опор суттєво впливає на пропуск води під час паводків, їх стан постійно перебуває під наглядом відповідних служб і, зокрема, в Управлінні ДСНС України у Закарпатській області.

Так, протягом 29-30 березня працівники державної пожежно-рятувальної частини № 10 міста Хуст спільно з водолазами-рятувальниками Аварійно-рятувального загону спеціального призначення У ДСНС України у Закарпатській області здійснювали очистку опор автомобільного мосту між населеними пунктами смт Вишково та Буштино, що в Хустському районі. За зимовий період тут утворились великі наноси із сміття, що нанесло водою.

За умови підняття рівнів води в річці Тисі, через яку проходить даний міст, такі великі сміттєві затори можуть заважати стрімкому проходженню талої води і загрожувати підтопленням прилеглих територій.

Майже дві доби рятувальники та водолази за допомогою багрів та засобів малої механізації розчищали одну з головних річок нашого краю. Більш ніж 200 куб. м сміття та різного мотлоху виловили з води бійці ДСНС. Таке скупчення гілляк, а то й цілих стовбурів дерев під час паводку здатне не тільки стримувати прохід води, але й сприятиме нагромадженню інших, а це може призвести до непередбачуваних наслідків.

В розчищенні приймало участь 17 чоловік особового складу та 2 одиниці техніки від Управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Закарпатській області.

Джерело: ТУ МНС у Закарпатській області