У Мукачеві вже вийшла з берегів річка Латориця

На Закарпатті вже вийшла з берегів річка Латориця.

Цієї весни на Західній Україні очікуються рекордні розливи річок через танення снігу. Про це повідомив директор Гідрометцентру Микола Кульбіда.

За словами Кульбіди, в річках північних і західних регіонів України найближчим часом очікується підйом рівня води до небезпечних позначок. За оцінками Гідрометцентру, найскладніша ситуація очікується на Поліссі. “Найбільш складна ситуація очікується на території Волинської, Житомирської, Рівненської областей. Уже зараз у деяких районах досягнуті перші небезпечні позначки. І ця ситуація буде лише ускладнюватися”, – сказав Кульбіда.

Директор Гідрометцентру також повідомив, що складна гідрологічна ситуація очікується на територіях Львівської, Тернопільської, Хмельницької, Вінницької, Київської та Чернігівської областей. А в басейні Західного Бугу можливе формування рекордного для цього району повені.

“У Львівській області в басейні Західного Бугу не виключено формування найбільшої за всю історію гідрологічних спостережень рівня води весняної повені. Таким чином, ускладнення в цьому регіоні будуть”, – зазначив Кульбіда. Він також повідомив про те, що перше небезпечне підтоплення незаселеної території міста вже зараз спостерігається в районі Ужгорода. Крім того, як передає портал panorama-mukachevo.com, в Мукачеві вже вийшла з берегів річка Латориця.

Нагадаємо, на Прикарпатті оголосили штормове попередження через сходження лавин у горах.

http://tsn.ua