Закарпатська міліція готує собі заміну

Зустрічі з випускниками вищих навчальних закладів системи МВС та курсантами, які проходять переддипломне стажування в підрозділах закарпатської міліції, провели цими днями працівники кадрового апарату управління внутрішніх справ області.

Метою цього заходу стало вивчення психологічної готовності молодих працівників до служби в органах внутрішніх справ, перевірка їх знань, умінь та навиків. У ході зустрічі також обговорювались нагальні проблеми, які виникли в молодих офіцерів, застосування на практиці здобутих у вузах знань тощо. А співробітники Центру психологічного забезпечення провели анкетування на предмет оптимальної адаптації міліцейської молоді до умов служби.

Упродовж останніх трьох років ряди закарпатської міліції поповнили 184 випускники навчальних закладів системи МВС. Майже 37% з них призначено на посади у блок кримінальної міліції, 22%–в службу дільничних, 41%–в слідство. Переважна більшість молодих правоохоронців добросовісно ставиться до виконання своїх службових обов′язків, про що свідчить заохочення недавніх випускників правами начальника управління та міськрайвідділів. Зокрема, 23 випускники 2012 року були відзначені за хорошу службу. Водночас, за різного роду недоліки в роботі, порушення службової дисципліни та небажання працювати в ОВС за останній рік звільнено 11 молодих спеціалістів.

Керівництво управління створює молоді належні умови для роботи, для втілення на практиці здобутих у вузі теоретичних знань. За кожним молодим працівником закріплюється досвідчений наставник, який упродовж півроку допомагає своєму підшефному в оволодіванні азами міліцейської професії. Наставник повністю відповідає за свого підлеглого як під час служби, так і в неробочий час.

Однак і сам молодий фахівець не повинен зупинятися у своєму розвитку, а постійно вдосконалюватися. Тільки з наполегливим відношенням до роботи приходить уміння, а передане наставником знання забезпечить в подальшому авторитет та повагу серед колег і населення. Звісно, керівники та наставники теж повинні докласти максимум зусиль, аби з молодих працівників виросли справжні професіонали з високим моральним рівнем, умінням чітко й грамотно діяти навіть в екстремальних ситуаціях. Нині кожен працівник міліції повинен досконало володіти методикою спілкування з громадянами, коректно і компетентно вести з ними діалог, добре знати законодавство, бути комунікабельною людиною.

«Звичайно, працювати в міліції нелегко, але у нас служать особливі люди, які розуміють, що це за служба, усвідомлюють її важливе значення і складність, – каже заступник начальника управління кадрового забезпечення УМВС підполковник міліції Ганна Гецко.— Адже міліцейська служба це не робота, це спосіб життя. Тому бажаю усім молодим колегам, аби робота давала вам змогу долати й особисті проблеми, дозволяла відчути себе причетними до позитивних змін у суспільстві».

Джерело: УМВС України у Закарпатській області