Стало модним одружуватися після народження дітей

Все більше пар одружуються після того, як стануть батьками. Про це кореспонденту Gazeta.ua розповіла психолог Вероніка Кравець.

“Раніше таке поняття як весілля після народження дітей нашим суспільством не сприймалося взагалі, – говорить Кравець. – Але з кожним роком особливо у Києві така тенденція стає популярною. Тепер пари не біжать до РАЦСу, коли молода через животик не влазить у весільну сукню. Шлюби укладають після хрестин”.

За словами психолога, чоловіки не поспішають вести до шлюбу вагітних дружин з багатьох причин.

“Дехто боїться самого факту, що скоро стане батьком, – говорить Вероніка. – Чоловіку треба час усе обдумати та осмислити, звикнути до думки про батьківство. Інші бояться відповідальності, не впевнені, що зможуть матеріально забезпечити дружину і дитину”.

Невизначеність і нерішучість з боку чоловіка, часто завдає багато шкоди вагітній мамі.

“Жінка не відчуває опори, не є впевненою у завтрашньому дні. Не у всіх чоловіків вистачає мужності взяти шлюб. Багато хто рве стосунки і зникає ще до того, як жінка потрапить у пологовий”.

Психолог радить жінкам не затягувати стосунки і не погоджуватися на життя у цивільному шлюбі протягом багатьох років.

Киянин Костянтин Ліцевич з цивільною дружиною Мирославою планує побратися після хрестин свого сина.

“Ми планували одружитися, коли дружина була на сьомому місяці, – згадує Костянтин. – Хотіли розписатися 15 березня. Викликали таксі, щоб їхати у РАЦС, а поїхали в роддом. Казав мені друг, щоб я з весіллям не затягував, бо прийдеться в один день з хрестинами справляти”.

Пара зустрічалася півтора роки.

“Коли у серпні Мирося завагітніла, ми стали жити разом, – каже чоловік. – Не чекали, що дитина на сьомому місяці народиться. Лікар ставив орієнтовну дату пологів на 5-7 травня. Жінка народила за 40 хвилин. Я з роддому поїхав до друзів у ресторан. Офіціанти дивувались, чого я за столиком для наречених сидів один. Думали, мене жінка в день весілля покинула”.

Взяти шлюб молодята планують після того, як породіллю з немовлям випишуть з пологового.

http://gazeta.ua