Викладачі УжНУ змагатимуться між собою

В УжНУ триває шоста загальноуніверситетська спартакіада серед викладачів, співробітників та аспірантів УжНУ, членів профспілкової організації. Урочисте відкриття змагань відбулося 11 березня, а завершиться спартакіада 23 травня.

Викладачі вже зіграли у баскетбол, бадмінтон, шашки і шахи. На черзі плавання, волейбол, настільний теніс, міні-футбол, легка атлетика, а також одне з найцікавіших змагань — сімейні старти.

Спартакіада започаткована з метою утвердження здорового способу життя, забезпечення змістовного дозвілля спілчан УжНУ та членів їх сімей. Очолює оргкомітет Тамара Суран, голова профспілкового комітету викладачів і співробітників УжНУ. До оргкомітету також ввійшли Федір Шандор, проректор з науково-педагогічної та виховної роботи, заступник голови оргкомітету, Олександр Конопльов, заступник голови профспілкового комітету, Олена Дуло, в. о. декана факультету здоров’я людини, Степан Михайлович, завідувач кафедри фізичного виховання, головний суддя спартакіади та Василь Шароді, старший викладач кафедри фізичного виховання.

«Приємно, що майже усі факультети беруть посильну участь у загальноуніверситетській спартакіаді. — розповідає Тамара Суран. — Серед учасників змагань і лаборанти та інженери, і аспіранти та наукові співробітники, і методисти та викладачі, і професори та доценти, і декани факультетів та інститутів УжНУ, й проректори, — представники майже усіх категорій працівників університету. І кількісних видів спорту з року в рік не те, що не зменшується, а ще й з’являються пропозиції щодо збільшення. Сподіваємося, що участь у спартакіаді додасть її учасникам бадьорості, доброго настрою, позитивної енергії та здоров’я. А ще — дозволить краще згуртувати колектив УжНУ».

Спортивний квітень розпочався з шахових змагань. До спартакіади з цього виду спорту долучилося дев’ять команд. Грали за швейцарською системою, зважаючи на обмеження у часі. Переможцем шахового турніру стала команда математичного факультету, і не вперше. Срібло здобули викладачі факультету здоров’я людини (колишній факультет фізичного виховання і спорту), а третє місце завоював фізичний факультет. Серед учасників було п’ятеро поважних професорів, декан географічного факультету, а крім того – четверо жінок.

Джерело: Наталія Каралкіна, студентка відділення журналістики УжНУ