Богослови УУБА-КаУ взяли участь у науковій конференції

2–3 квітня 2013 року на базі Національного педагогічного університету імені М. П. Драгоманова відбулася Всеукраїнська науково-практична конференція “Богослов’я в Україні: організаційний та освітньо-науковий контекст”

Метою конференції є обговорення актуальних питань інституалізації богослов’я в світських і духовних навчальних закладах та наукових установах.

У конференції взяли участь ректори, проректори з навчальної роботи богословських ВНЗ України, декани богословських факультетів, державні посадовці, зарубіжні та українські вчені, церковні та громадські діячі й особи, причетні до інституалізації богословського навчального середовища України.

У рамках міжвузівської наукової співпраці від Ужгородської української богословської академії імені святих Кирила і Мефодія, Карпатського університету імені Августина Волошина, Міжнародної академії богословських наук участь взяли:

– професор, архімандрит Віктор (Бедь), ректор Ужгородської української богословської академії імені святих Кирила і Мефодія та Карпатського університету імені Августина Волошина, Уповноваженний Української Православної Церкви з питань вищої освіти і науки, президент Міжнародної академії богословських наук. Тема доповіді «Актуальні питання інтеграції вищої богословської науки і освіти у вітчизняний освітньо-науковий простір: церковний та державний рівні реалізації»;

– доцент Урста Сергій Васильович, перший проректор з духовно-богословської роботи Ужгородської української богословської академії імені святих Кирила і Мефодія та Карпатського університету імені Августина Волошина, завідувач кафедри бібліїстики, церковної історії та теоретичного богослов’я. Тема доповіді «Досвід Ужгородської української богословської академії імені святих Кирила і Мефодія УПЦ та Карпатського університету імені Августина Волошина у процесі реформування вищої богословської освіти в Україні».

На розгляд учасників наукової конференції було винесено такі питання:

– проблеми утвердження богослов’я як академічної науки в Україні;
– законодавчо-правове забезпечення богослов’я в системі світської освіти і
науки в Україні;
– стан богословської освіти у вищих навчальних закладах України;
– взаємодія богословських відділень світських ВНЗ з церквами та релігійними
організаціями;
– визнання богословської освіти та наукових ступенів з богослов’я в Україні;
– стан кадрового богословського потенціалу в Україні;
– стан й розвиток богословських видань в Україні;
– професійні об’єднання богословів.

Джерело: Прес-служба УУБА – КаУ