Закарпатська міліція «полює» на комп’ютерних «піратів»

Оперативно-профілактичну спецоперацію під умовною назвою «Пірати» проводить у ці дні закарпатська міліція.

Співробітники сектору боротьби з кіберзлочинністю УМВС виявляють та припиняють протиправну діяльність груп та окремих осіб, які спеціалізуються на вчиненні злочинів у сфері охорони авторських і суміжних прав, із використанням мережі Інтернет.

Правоохоронці попереджають: за порушення авторських прав передбачена як адміністративна, так і кримінальна відповідальність. Зокрема, згідно з ст.176 Кримінального кодексу України (порушення авторського права і суміжних прав) за це передбачено штраф від 100 до 400 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, або виправні роботи на строк до двох років, із конфіскацією всього виготовленого та обладнання.

Є вже й перші результати. Як повідомив начальник сектору боротьби з кіберзлочинністю УМВС Любомир Цьока, в Ужгороді на одній з квартир міліція виявила факт незаконного розповсюдження програмної продукції компанії «ADOBE SYSTEM INC». Займався цим 31-річний ужгородець, якого тепер притягають до передбаченої законом відповідальності за виготовлення «піратської» продукції.

Спецоперація «Пірати» в краї триває.

СЗГ УМВС України в Закарпатській області

https://zakarpatpost.net